Årets Childhoodpris hyllar elevhälsan

Årets Childhoodpris hyllar elevhälsan

Nu öppnar nomineringen till Childhoodpriset. Årets Childhoodpris hyllar elevhälsan. Alla som vill är välkomna att nominera. I juryn sitter bland andra H.K.H. Prinsessan Madeleine, vice hedersordförande Childhood och Carin Götblad, Polismästare Nationella operativa avdelningen. Vinnaren presenteras vid en prisceremoni i december. Utöver äran tilldelas hen 50 000 kronor.

Childhoodpriset lanserades 2019 i syfte att lyfta fram en yrkesgrupp som möter barn och unga i sitt arbete. Det är viktiga vuxna som ofta spelar en avgörande roll för att barn ska vara trygga men som sällan uppmärksammas för sin insats.  

2023 går Childhoodpriset till en person som arbetar inom elevhälsan. Det kan vara en skolsköterska, kurator, speciallärare eller någon annan som arbetar hälsofrämjande och förebyggande med att stötta barns och ungas utveckling och skolgång. Alla som är en del av skolans elevhälsoteam kan nomineras.   

– Det finns fantastiska krafter inom skolans värld i form av engagerade, trygga vuxna som ser, stärker och stöttar barn. Just elevhälsan spelar ofta en avgörande roll i arbetet med att förebygga sexuella övergrepp mot barn och i arbetet med att säkerställa att ett barn som utsatts får rätt hjälp och stöd. Med årets pris vill vi hylla alla dem som på olika sätt bidrar till barns trygghet genom sitt arbete inom elevhälsan. De är årets osynliga hjältar, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood och juryns ordförande.  

Nominering   
Vi välkomnar alla att nominera en person ur elevhälsan. Vi ser gärna att unga personer tar chansen att nominera någon som gjort skillnad i deras liv. Nomineringsperioden pågår mellan den 18 september och 27 oktober. Tre finalister presenteras i slutet av november. Vinnaren tillkännages vid en prisceremoni den 7 december.  

 Läs mer om Childhoodpriset och nominera här.