Childhood Match Cup

Childhood Match Cup

Seglingsevenemanget på Marstrand byter namn för att lyfta Childhoods arbete med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

Under flera år på 2000-talet var vi välgörenhetspartner till seglingsevenemanget. Nu återupptas och fördjupas samarbetet. Match Cup Marstrand ger namnet på tävlingen till förmån för World Childhood Foundation. Evenemanget byter namn till ”Childhood Match Cup” under den kommande treårsperioden 2022 till 2024.

– Childhood Match Cup ger oss en stark kommunikativ plattform att nå ut med vårt budskap om att våld och sexuella övergrepp mot barn går att förebygga. Att vara titelpartner ger oss möjligheten att stärka och bredda vårt nätverk ytterligare och fortsätta visa vad vi alla kan göra för att skydda barn, säger Patricia Molano Sandström, insamlings och kommunikationschef, World Childhood Foundation.

GKSS-evenemanget har sedan 1994 attraherat alla de största namnen inom seglingssporten. Det har skapat både en publik seglingsfest för tiotusentals entusiaster och en naturlig mötesplats för näringslivet.

– Det känns väldigt bra att få samarbeta med Childhood igen och skapa nya möjligheter för att bidra till deras oerhört viktiga verksamhet. Med Childhood som en del av Match Cup kommer vi tillsammans utveckla evenemanget mot nya höjder för partners, publik och de tävlande säger Marcus Dunér Event Director.

Samarbetet med Match Cup syftar till att lyfta kunskapen om vårt arbete och frågor samt att generera nya intäkter till organisationen via evenemangets partners.

Om Childhood Match Cup 
Childhood Match Cup är landets största publika seglingsevenemang. Dambesättningarna gör upp om Nordea Womens Trophy. Herrbesättningarna tävlar i en ”open klass”. Tävlingen arrangeras av Create Agency AB och Göteborgs Kungliga Segelsällskap. 2022 års tävlingsdatum är den 4-9 juli. För mer information besök www.matchcup.se

Ta del av Childhood Match Cup’s pressmeddelande här
Artikel i Dagens industri här

För mer information vänligen kontakta: 
Charles Mingo Bennström, pressansvarig World Childhood Foundation 
+46(0)734 22 04 42, charles.bennstrom@childhood.org