Ett möte med Childhoods ukrainska partners

Rysslands storskaliga invasion av Ukraina slog sönder tryggheten för miljontals barn. Våra lokala partners bevisar gång på gång det vi på Childhood alltid trott på och verkat för – det lokala civilsamhället är inte bara först på plats utan också bäst lämpat att anpassa sig till hur behoven faktiskt ser ut. Det är människor som kan språket, de lokala förhållandena och framför allt stannar kvar över tid. 

Under förra veckan samlade vi våra partners som hjälper, skyddar och stärker de barn och familjer som drabbas av kriget. Under några intensiva dagar av erfarenhets- och kunskapsutbyte i Warszawa fick vi ta del av förfärliga vittnesmål och den kämpaglöd som driver dessa eldsjälar att skydda barn mitt i kriget. Delar av Childhoods styrelse, med H.M. Drottningen, samt ansvarig minister för barnrättsfrågor, Camilla Waltersson Grönvall, var med på resan för att ta del av de utmaningar som våra ukrainska partners står inför just nu.

Vi är oerhört stolta över att tillsammans med våra partners hjälpa och skydda barnen. Vi ser att behovet av särskilda insatser, inte minst finansiering, är och kommer att förbli stort under en lång tid framöver.

Ta del av vårt arbete i Ukraina här.

Foto: Bartek Bartosiński

För mer information vänligen kontakta:  Charles Mingo Bennström, pressansvarig Childhood  
charles.bennstrom@childhood.org 
+46 (0)73-422 04 42