"stella och hemligheten"

”Stella och hemligheten” – Prinsessan Madeleine debuterar med barnbok

När Prinsessan Madeleine barnboksdebuterar med boken ”Stella och hemligheten” är det med ett tema som genom hennes arbete med World Childhood Foundation kommit att engagera henne starkt: barns rättigheter. Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Boken ”Stella och hemligheten” handlar om integritet, självkänsla och förtroenden och vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar.

Boken är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira ligger bakom idén och grundberättelsen, och har tillsammans med Marie Oskarsson utvecklat historien om Stella.  Illustratör är Stina Lövkvist.

”Stella och hemligheten” ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation.

Utgivning: boken ges ut i början av juni 2019
Mer information kommer i anslutning till utgivningsdagen.

Prinsessan Madeleine är genom sitt arbete med World Childhood Foundation engagerad i frågor som rör barns rättigheter och har länge velat hitta ett sätt att tala direkt med barn om dessa svåra frågor. Detta är hennes författardebut.

Karini Gustafson-Teixeira samarbetar sedan många år med Prinsessan Madeleine och tillsammans har de bland annat tagit initiativ till World Childhood Foundations #EyesWideOpen-kampanj, vars mål är att öka medvetenheten om de barn som varje år faller offer för trafficking och sexuell exploatering.

Marie Oskarsson är journalist och författare till över 25 böcker, främst för barn och unga. Hon skriver ofta om känslor och relationer för unga läsare.

Stina Lövkvist är barnboksillustratör och arbetar med serier och animation. Hennes bilder är ofta myllrande, färgstarka och fantasirika.

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.

Text Åsa Andreasson Åkerström, foto: Kajsa Hagskog