Glad pojke på karusell

World Childhood Foundation söker en Insamlingschef

Vill du vara med och ta Childhood till nya nivåer? Childhood söker nu en driven relationsbyggare som kommer utgöra en nyckelroll i organisationen. I rollen kommer du arbeta med att identifiera, kontakta, rekrytera och utveckla givare samt partners med särskilt fokus på Leadership Giving.

I rollen som Insamlingschef kommer du ha ansvaret för att diversifiera, säkra och öka Childhoods intäkter. Utöver detta kommer du även ansvara för att utveckla och leverera strategier, planer och budget för Childhoods samlade insamlingsverksamhet.

Rollen som Insamlingschef innebär daglig personalledning av tre medarbetare på marknads- och kommunikationsavdelningen. Befattningen är placerad på Childhoods kontor i Stockholm med ca 12 medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Generalsekreteraren.

För rätt person erbjuder tjänsten dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i en flexibel organisation med intressanta framtidsplaner och starka värderingar.

Ansvarsområden

• Optimera Childhoods övergripande intäktsportfölj (företagssamarbeten, partnerskap, donationer, event)
• Aktivt samordna övriga i organisationen – inklusive styrelse, generalsekreterare och programmedarbetare – för att optimera deras involvering och värde i insamlingsarbetet
• Initiera former för och bidra till global samordning och synenergier av insamlings aktiviteter i Childhoods alla stiftelser
• Representera Childhood gentemot relevanta aktörer, t ex svenska och internationella givare, partners och media
• Budgetutveckling, uppföljning och prognos för insamlingsintäkter och relaterade kostnader

Erfarenhet och kompetens

• Gedigen erfarenhet av relationsbaserat insamlingsarbete eller motsvarande form av värdedriven key account försäljning
• Ledarskapserfarenhet
• God ekonomisk förståelse och vana vid budgetansvar
• Stark skriftlig och muntlig svenska och engelska
• Övriga språk, i synnerhet tyska och portugisiska, en tillgång

Vi söker dig som är driven, analytisk, kommunikativ och lojal. Du är en stark nätverkare med förmåga och vilja att arbeta både strategiskt och operativt. Vidare är du relationsorienterad samt har hög personlig integritet och omdöme att välja samarbetspartners och projekt. Vi ser gärna att du har ett brinnande intresse för barns rättigheter och Childhoods arbete för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan snarast! Urval och intervjuer sker löpande. Ansöker gör du www.novarepropell.se. Klicka på ”Ansök nu” och bifoga ditt CV och personliga brev. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ebba.levin@novarepropell.se eller alice.jurell@novarepropell.se

Childhood arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Idag arbetar Childhood aktivt för att säkerställa att barn är skyddade mot sexuella övergrepp och utnyttjande i all verksamhet som Childhood stödjer. Del i Childhoods arbete för nolltolerans av sexuella övergrepp och utnyttjande av barn är att all personal och representanter för Childhood ombeds att begära ut ett utdrag från polisens belastningsregister samt skriva under och följa vår policy för skydd av barn.