Arbete för att hålla ihop familjer

Tillsammans med vår thailändska projektpartner One Sky ger vi stöd till utsatta familjer och barn i ett svårtillgängligt område på gränsen till Myanmar. Här finns i stort sett inget socialt skyddsnät för familjerna. Fattigdom och diskriminering har bidragit till att ett många av barnen i området bor på 17 oregistrerade barnhem, trots att de har en eller båda föräldrar i livet.

Barn ska inte i onödan placeras på barnhem

Childhood är One Skys största bidragsgivare och vi stödjer de flesta insatser som organisationen gör. One Sky arbetar med familjer i riskzonen genom att proaktivt söka upp dem i byarna och se till att de får hjälp med allt från försörjning, mat, transport och utbildning till terapi. Målsättningen för de kommande åren är att skapa ett regionalt system som gör att barn inte i onödan placeras på barnhem utan att pröva andra insatser först. Ett annat mål är bygga upp ett program för fosterfamiljer för de barn som inte kan bo kvar med sina ursprungsfamiljer.

Utreder om barn utsatts för våld

Under 2018 har vi på Childhood bland annat möjliggjort öppningen av ett familjecenter som hjälper familjer som har det svårt och har kompetens att utreda och agera om ett barn utsatts för våld, något som tidigare inte gjordes i området.

Foto: Joel Borgström